Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Novembertől helyreáll a vonatközlekedés a Dunakanyarban

2020.10.26. 18:30

Október végére befejezi a MÁV a nyár eleji esőzések okozta károk helyreállítását a Nagymaros és Zebegény közötti szakaszon, és november elsejétől visszaáll az eredeti menetrend a Budapest–Vác–Szob-vasútvonalon – adta hírül a MÁV Zrt. A közlekedésbiztonság érdekében pedig

a jövőben sziklaőrrel figyeltetik a Nagymaros–Zebegény közötti, Szent Mihály-hegynél lévő területet.

A vasúttársaság közlése szerint a megsérült pálya helyreállítását 2020. június 20-án kezdték meg: először speciális munkagépekkel megtisztították a vasúti pályát a hordaléktól – közel 10 ezer köbmétert vittek el a szobi állomáson kialakított rakodóterületre. Ezután eltávolították a közút és vasút közötti rézsűről a veszélyes, kidőlt és a kármentesítést akadályozó fákat és bokrokat. A vasúti pálya ágyazatánál 6 vagon zúzottkövet használtak fel. A vágány melletti rézsűt és támfalat is helyreállították. A területre humuszt terítettek és füvesítettek, vasalt támfal készült, amely az elkövetkezendő időkre stabilan tartja a vasúti pályát. Mindkét vágányon megtisztították a kavicságyazatot, 75 köbméter ágyazatot pedig pótoltak.

Jelenleg is zajlik a sínpárok közötti drótfonatos kerítés helyreállítása, emellett a vasúti kábelek és felsővezetékek cseréjét is elvégzik.