Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Vizsgálatot rendelt el a főváros a Baross utcai idősotthon egyik telephelyén

2020.10.26. 15:27

Vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Önkormányzat a Baross utcai idősek otthona Csokonai utcai telephelyén, mert az elvégzett koronavírustesztek magas arányú fertőzöttséget mutattak. Az intézmény vezetőjét a vizsgálat lezárásig felfüggesztették – közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Az október közepén elrendelt járványügyi megfigyelés után újabb hatósági tesztelést végeztek az újpesti telephelyen; a tesztek eredményei folyamatosan érkeznek és »nagyon nagy pozitivitási arányt« tartalmaznak 

– olvasható a közleményben. A fenntartó Fővárosi Önkormányzat egy másik fővárosi otthon vezetőhelyettesét rendelte ki a vizsgálat végéig az intézmény vezetésére. Közölték, az önkormányzat a Fővárosi Kormányhivatal népegészségügyi főosztályával folyamatosan egyeztetve járványügyi intézkedési tervet állított össze és egyúttal egyeztet a IV. kerület népegészségügyi osztályával is. A terv tartalmazza többek között a dolgozók szűrővizsgálatának sűrítését, a pozitív tesztet produkáló lakók kórházba szállítását és a negatív gondozottak elkülönítését – írják.