Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Az aszfalt csak a DK képviselőjének irodája előtt újult meg Újpesten

2020.10.27. 15:35 Módosítva: 2020.10.28. 09:39
Kis lépés a kerületben élőknek, de nagy lépés az irodába igyekvők számára.

Mindössze 250 méter hosszú a IV. kerületi Templom utca, de ennek a közterületnek is csak egy nagyon rövid, alig 12 méteres részét aszfaltozta le a momentumos Déri Tibor által vezetett Újpest Önkormányzatának Városgondnoksága. A kivitelezés egyébként kifogástalan, az új, fekete aszfalt jól láthatóan mutatja, pontosan hol történt a fejlesztés.

Ez az aszfaltozás annyiban különleges, hogy a kerületi honatya, a DK színeiben politizáló Varju László által használt (országgyűlés hivatala által bérelt) képviselői irodájának vonalát követi saroktól sarokig. Előtte és utána nincs nyoma felújításnak.

Két éve Csepel önkormányzata Németh Szilárd,  a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára háza előtt aszfaltozott, bár ott korábban nem volt szilárd burkolat. A politikai alapú aszfaltozás úttörője azonban Zsiga Marcell volt, aki már 2012-ben örülhetett a miskolci önkormányzat nagyvonalúságának, mert az intézkedés nyomán hamar megújulhatott a miskolctapolcai ingatlana előtti tér.

Káposztásmegyeren és Újpest belső városrészekben is számos, meglehetősen rossz állapotú járdaszakasz vár felújításra. Egy megkérdezett újpesti azt mondta, indokoltabb lett volna a DK irodájától csupán 20 méterre lévő, Illek Vince utca rendbehozása.

Éppen ezért levelet küldtünk az önkormányzatnak arról érdeklődve, hogy ki döntött ennek a járdaszakasznak a felújításáról és milyen szempontok alapján született a döntés. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mennyibe került és milyen forrásból finanszírozták az aszfaltozást. 

Kérdéseinkre eddig nem kaptunk választ.

Update: Cikkünk megjelenése után válaszolt az önkormányzat. Azt írják, az épület lábazata mentén burkolathiány jött létre ami nem csak esztétikai probléma, de balesetveszélyt, különösen téli időszakban csúszásveszélyt jelenthet, ezért újította fel az (Önkormányzat Városüzemeltetési Főosztályának szakmai előkészítése és javaslata alapján) a Városgondnokság. A 65,8 m2 járdafelület közterület, vállalási ára: 12.100 Ft/m2 volt.