Elütött, majd otthagyott egy nőt az árokban Helvéciánál egy teherautó sofőrje

2020.10.29. 09:34

Fényes nappal, jó látási viszonyok között Helvécia lakott területén haladt át egy férfi teherautóval, és járműve jobb első részével elütötte az előtte, vele azonos irányba az úttest jobb szélén közlekedő gyalogost. A baleset következtében a nő az úttest jobb oldalán lévő fás-bokros területre esett és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Csak másnap reggel találtak rá.

A férfi annak ellenére, hogy a baleset bekövetkezését észlelte, a helyszínről járművével megállás nélkül elhajtott, anélkül, hogy segítséget nyújtott volna az áldozatnak. 

A kecskeméti rendőrök pedig bravúros gyorsasággal azonosították és elfogták a férfit, akit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntette miatt gyanúsítottként kihallgattak – közölte a a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A gyanúsított a baleset helyszínéről a felelősségre vonás alóli kibúvás érdekében elmenekült, ezért esetében a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll. Az ügyészség a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményekkel gyanúsított férfi jelenlétének biztosítása érdekében csütörtökön indítványozta a letartóztatását. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport