Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Első fokon 15 év börtönre ítélték a pedofil apát

2020.10.29. 12:56

A Budapest Környéki Törvényszék 2020. október 29-én megtartott tárgyalásán első fokon ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség többek között folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolt,  tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére.

A vádlott élettársával együtt nevelte két közös lányukat, valamint az asszony előző házasságából született két 12 éven aluli kislányát. 2016 márciusa és 2019 májusa között a vádlott többször odabújt a fiatalabb sértetthez és szexuálisan zaklatta őt – miközben élettársa a szomszéd szobában tartózkodott a többi gyermekével. Több alkalommal zaklatta szexuálisan a kislányt olyankor is, amikor kettesben utazott vele autóval. 2018 nyara és 2019 májusa között az idősebb nevelt lánya ellen is elkövette ugyanezt.

A gyermekkorú sértetteket több ízben fenyegette, hogy megveri őket, ha bárkinek beszélnek a történtekről. Emiatt a kislányok nem mertek szólni az édesanyjuknak.

A sértettek 2019 tavaszán tudtak először beszélni édesanyjuknak az erőszakról, aki akkor elküldte a férfit a háztól, de az ártatlanságát bizonygatva visszaédesgette magát. Júliusban az édesanya ismét megkérdezte a fiatalabb lányát, aki a férfi újabb cselekményeiről beszélt neki. Az asszony erről feldúlva számolta be egy ismerősének, aki 2019. augusztus 5-én tett feljelentést a vádlott ellen.

A törvényszék két rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Halmazati büntetésül 15 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, emellett kötelezte az eljárás  1 132 610 Ft bűnügyi költségének megfizetésére.

Az ítélet nem jogerős. A döntés ellen az ügyész súlyosabb jogi minősítés és foglalkozástól való eltiltás kiszabása érdekében súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A vádlott letartóztatását a bíróság fenntartotta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport