Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Fekete-Győr szerint rendszerváltás várható, Orbán örökre keletre utazik

2020.10.29. 12:15

Fekete-Győr András a Szabad Európa podcastműsorának vendége volt, és ha már arra járt, el is engedett néhány erős mondatot. A Momentum elnöke többek között az ellenzéki összefogásról, a választás utáni mozgástérről és pártja önkormányzati képviselőiről beszélt.

A Momentum elnöke nem zárta ki, hogy a Fidesz bedől egy nagyarányú választási vereség esetén.

Orbán Viktor elutazik örökre keletre.

Persze az ellenzék akkor sem fog malmozni, ha egyszerű többséggel arat győzelmet 2022-ben. Meglesznek azok az eszközök, amelyekkel „fideszteleníteni” tudják a magyar gazdaságot és a magyar államot, igaz, erről részleteket csak mértékkel árult el.

Polt Péter számára sem ígért sok jót a Momentum elnöke, szerinte ugyanis a legfőbb ügyész tevékenysége alkotmányellenes, így vele szemben eljárások indulnak majd. Hozzátette, hogy amennyiben „bírja majd a nyilvánosság és az egész politikai gépezet nyomását, akkor neki acélból vannak az idegei”, ebben az esetben viszont egy párhuzamosan működő, korrupcióellenes ügyészséget hoznak létre.

Fekete-Győr András szerint rendszerváltás várható, márpedig ilyen esetben a funkcionáriusok zöme hosszú távon nem tart ki a bukott oldal mellett. Ennek ellenére úgy véli, Polt Péter biztosan nem maradhat, és 

köztársasági elnököt is nyilvánvalóan cserélni kell.

A Gyurcsány Ferenccel való együttműködéssel kapcsolatban a Momentum elnöke azt mondta, ő már félretette a személyes frusztrációit, az MSZP-s Tóth Csabát viszont gengszternek nevezte, példának hozva azon politikusok között, akiket nem szeretne egy esetleges közös ellenzéki listán látni.

Fekete-Győr András szerint 2022-re kell legyen egy közös ellenzéki minimumprogram, ami a keretét adja a kormányzásnak. Ezzel kapcsolatban három sarokpontot jelölt meg, amiből a Momentum nem enged: nem szabad tovább húzni az eurozónához való csatlakozást, nem lehet hozzányúlni a határon túli magyarok szavazati jogához, és mindenképp bele kell vágni egy nagy digitális oktatási reformba.