Drogot áruló hollandokat ítélt el a Balassagyarmati Törvényszék

2020.10.29. 12:29

Kábítószer-kereskedelem miatt első fokon nyolc és fél év fegyházbüntetésre ítélte és tíz évre kiutasította Magyarországról a Balassagyarmati Törvényszék azt a két holland férfit, aki 2017-ben egy Nógrád megyei zenei fesztiválon drogot árusított.

Bóna Gyula megyei főügyész az MTI-nek elmondta: a két holland férfi 2017 júliusában érkezett Magyarországra azért, hogy kábítószereket árusítson egy fesztiválon. Bár elsőre azt feltételeztük, hogy a minden év júliusában megtartott Bánkitó Fesztiválról lehet szó, a rendezvény marketingese elmondta, hogy náluk nem történt ilyen esemény, mivel nagyon ügyelnek arra, hogy ne kerülhessen be drogterjesztő a szórakozni vágyó fiatalok közé.

A rendőri ellenőrzéskor nagy mennyiségű amfetamint, LSD-t és kannabiszt találtak a hollandoknál, akik előre becsomagolták és beárazták a kábítószereket. Emiatt a törvényszék mindkét férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek. A letartóztatásban lévő vádlottak felmentésért fellebbeztek.