Szezononként 55 ezer forintért bérelte a strand melletti parkolót egy gárdonyi képviselő

2020.10.29. 09:58
Hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a rendőrség.

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak a gárdonyi Panoráma szabadstrand melletti terület ügyében, amelyet egy helyi politikus, Dávid Zoltán vállalkozásának adtak bérbe – írja a Népszava.

grdny
Fotó: GoogleMaps

A strand két bejárata közti 200 méteren húzódó földsávot adta bérbe Gárdony önkormányzata fillérekért a helyi önkormányzat képviselőjének, akinek vállalkozása egyben a Panoráma strandot is üzemelteti. A parkolásért fizetni kell.

A Gárdonyi Közlöny Facebook-oldal által kiszúrt 2017-es szerződésmódosítás szerint a Dávid Víz-Szer Kft. szezononként mindössze 55 ezer forintért bérli és adja ki parkolóként a 600 négyzetméteres földsávot. Az alulárazottnak tűnő önkormányzati szerződés miatt Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke tette meg a rendőrségi feljelentést a Gárdonyi Rendőrkapitányság pedig már nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt nyomoz – írja a napilap. A Népszava kereste Dávid Zoltánt, de nem érték el.

Tóth István, Gárdony fideszes polgármestere ugyanakkor azt nyilatkozta, az önkormányzat mindent szabályosan csináltak. Elmondása szerint a szabadstrand vendégei nem használták a fizetős parkoló zónát, inkább a közterületnek számító sávon álltak meg, amit Dávid Zoltán cége tart rendben. A vállalkozó jelezte, így már nem éri meg neki a strandüzemeltetés, és döntés elé állította az önkormányzatot: visszaadja a Panorámát vagy megkapja a vendégek által használt közterület üzemeltetési jogát is.

Úgy voltunk vele, hogy inkább segítünk: jelképes, 55 ezer forintos éves díjért átadtuk ezt a területet is a cégnek, Dávid Zoltán pedig vállalta, hogy karbantartja a helyet.

Kapcsolódó

Népszavazást kezdeményeznek a Velencei-tó beépítése ellen

A tópart beépítése ellen küzdő civilek nem adják fel a küzdelmet a fideszes többségű gárdonyi önkormányzattal szemben.