Nem értenek egyet Orbán Viktorral, a Fideszben is többen szigorítanának a járványügyi szabályozásokon

2020.10.29. 14:01 Módosítva: 2020.10.29. 14:06

Már nemcsak a Magyar Orvosi Kamara és a kormánynak korábban tanácsot adó virológusok sürgetnek szigorúbb járványügyi intézkedéseket, de a Fidesz–KDNP több képviselője sem elégedett a koronavírus-járvány elleni védekezéssel. A hvg.hu által megkérdezett kormánypárti politikusok szerint szigorítani kellene, és ha a miniszterelnök továbbra sem kezdeményez észszerű korlátozásokat, maguk kérik majd meg, hogy tegyen valamit. 

Megértem, hogy figyelni kell a gazdaságra, de ez így már nem tartható. Amerre járok, azt hallom, hogy mikor lépünk már, hányaknak kell még meghalni, hogy történjen végre valami

– fogalmazott egy anonimitást kérő kormánypárti politikus a hvg.hu-nak. Érthetetlennek nevezte azt is, hogy Magyarországon a futballstadionokban fogadják a nézőket, ugyanis szerinte ez nem az a közeg, ahol a résztvevők betartják a védelmi szabályokat. 

Látható, hogy a maszkviselés már nem elég. Tavasszal farkast kiáltottunk, amikor nem is volt igazán itt, mindenki óvatos volt, éjjel-nappal kezet mosott, fertőtlenített, nem mászkált feleslegesen, kerülte a találkozásokat. De már belefáradtak, felengedtek – nem bízhatjuk csak az ő felelősségérzetükre vagy kitartásukra, hogy megbetegednek-e

– ezt már egy képviselő mondta, aki szerint szintén jó lenne minimalizálni a kontaktusok számát. Volt azonban olyan politikus, aki úgy vélte, hogy be kellene zárni az iskolákat is. Ő azzal érvelt, hogy az őszi szünet tapasztalatai alapján javult a helyzet, miután az iskolások nem találkoznak egymással, így esélyük sem volt egymásnak átadni a vírust.