Változik a vasúti és a helyközi buszközlekedés is mindenszentek ünnepén

2020.10.29. 16:29

Október utolsó napjain és a november 1-jei ünnepnapon változik a helyközi és a Volánbusz üzemeltetésében lévő helyi járatok közlekedési rendje.

Az Indexnek eljuttatott közleményből kiderül: 

Október 29-én csütörtökön és 30-án pénteken még a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. Október 31-én szombaton a szabadnapoknak, november 1-én vasárnap a hét első munka- és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napnak megfelelően indulnak a járatok.

November 2-án hétfőn már a tanítási napokon megszokott menetrend szerint közlekednek a járatok. A Volánbusz ezen a hétvégén is fokozott figyelemmel kíséri a járatok telítettségét, és mindent megtesz a kényelmes és biztonságos utazás biztosítása érdekében – írja a közlekedési társaság, hozzátéve, hogy a november 1-jei mindenszentek ünnepéhez közeledve az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért kérik utasaikat, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a társaság honlapján, ahol olvasható a „Temetői járatok közlekedési rendje” megyére bontva.  

Továbbra is arra kérjük utasainkat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne feledjék el, a maszk használata nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik

– írják.

A Máv-csoport is közleményt adott ki, mint írják:

Mindenszentek ünnepén a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A vasúttársaság a forgalmasabb vonalakon – a lehetőségekhez képest – több kocsival indítja az InterCity vonatokat a kegyeleti ünnepeken és az őszi szünet utolsó napján várható nagyobb utasforgalom miatt. A Keleti pályaudvaron, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett és Szombathelyen több tartalék jármű is rendelkezésre áll.