Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Az SZFE polgárai a kuratóriumnak: márpedig folytatódik az oktatás

2020.11.01. 20:08

Mint megírtuk, tegnap a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kuratóriuma nyílt levelet tett közzé, mely szerint többek között az épületekben uralkodó köztisztasági viszonyok miatt felfüggesztik az oktatást az egyetemen.

Kapcsolódó

El sem kezdődött, de most felfüggesztették az oktatást a Színművészeti Egyetemen

A fenntartó kuratórium szerint az épületekben olyan állapotok uralkodnak, hogy az oktatás feltételei nem biztosíthatók.

Erre reagáltak az SZFE hallgatói és oktatói a Facebook-on megjelent közleményükben. Azt írják: 

A higiéniás, a tűz- és balesetvédelmi szabályok érvényesítésében az illetékes szakemberekkel felelősen együttműködünk, a fertőtlenítő takarítás mindhárom épületben megtörtént. Nincs valódi indok a fenntartó részéről az oktatás felfüggesztésére.

Az oktatás a tanév kezdete óta megfelelő ütemben zajlik – ennek ellenőrzésére minden hivatalos információ rendelkezésre áll.

Az Oktatási Hivatal ellenőrzési eljárásához szükséges összes adatot határidőre összeállítottuk, az újonnan kinevezett kancellár azonban hetek óta gátolja annak továbbítását.

Az internet lekapcsolásával, a termek lezárásával, az értelmetlenül hosszú őszi szünet ürügyén a hallgatók és oktatók kitiltatásával, és most az oktatás felfüggesztésével a vezetés és a fenntartó minden jogszerűtlen eszközt megragad akkreditált egyetemi oktatásunk akadályozására.

Mi, az Egyetem hallgatói és oktatói kijelentjük, hogy mindezek ellenére folytatjuk a munkát, amihez jogunk van: tanulni és tanítani akarunk!

Kapcsolódó

Hiába függesztették fel az oktatást az SZFE-n, Janisch Attila folytatja

A filmrendező válaszolt Rátóti Zoltánnak, aki a fenntartó kuratórium nevében beszüntette a tanítást az intézményben.

A nyilatkozat aláírói között ott van Bagossy László, Báron György, Csizmadia Tibor, Fullajtár Andrea, Gigor Attila, Hajdu Szabolcs, Hegedűs D. Géza, Jákfalvi Magolna, Janisch Attila, Kárpáti Péter, Kolosi Péter, Máté Krisztina, Mátyássy Áron, Németh Gábor, Novák Eszter, Rába Roland, Selmeczi György, Szász János, Upor László és Zsótér Sándor is.