Felszedik a műfüvet az Andrássy úton, igazi növényeket ültetnek a helyére

2020.11.02. 17:07

Eltávolítják az Andrássy úton a járda melletti részekről a korábban odatelepített műfüvet, helyére évelő növények kerülnek majd.

Az Andrássy úton, az Oktogonnál hétfőn közösen tépte fel egy részen a műfüvet Karácsony Gergely főpolgármester, Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, Soproni Tamás (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) VI. kerületi polgármester, Temesvári Szilvia (Párbeszéd), Terézváros környezetvédelemért felelős alpolgármestere, valamint Zakar András, a Főkert vezérigazgatója.

Karácsony Gergely arról beszélt, a főváros és Terézváros közösen vallja, hogy Budapest belvárosát zöldíteni kell.

Az Andrássy úton a műfű miatt elkezdtek pusztulni a fák, ezért azt el kell távolítani. Továbbá a kipusztult fák helyére újakat ültetnek majd

– közölte. A főpolgármester úgy fogalmazott, ma már minden politika zöldnek kívánja bemutatni magát, és ilyenkor nagy veszély a „zöldre festés politikája”, amely bármilyen beavatkozást „zöld maszlaggal” önt le.

A zöldre festés igazi szimbóluma a zöld műfű

– mutatott rá Karácsony Gergely.

Soproni Tamás elmondta, a fővárossal együttműködésben megújítják az Andrássy utat és visszaadják azt az embereknek. Ennek egyik része, hogy a zöldet újra rendbe hozzák, és szimbolikus lépésként feltépik a műfüvet. Közölte, hogy a kerületi önkormányzat a Főkerttől megrendelt egy, az Andrássy úti faültetésre és növényvédelemre vonatkozó tanulmányt.

Temesvári Szilvia arról beszélt, hogy Terézváros zöldítésének egy ikonikus állomásához érkeztek, elkezdik műanyagmentesíteni az Andrássy utat. Mint mondta, a kerület előző, fideszes vezetése a főváros akkori vezetésével együtt hagyta, hogy a műfű alatt a fák gyökerei szétrohadjanak.  • Tippek
  • Hírek