Dúró Dóra: Lengyelországban antifasiszta csoportok támadják a kereszténységet

2020.11.02. 09:45

Lengyelországban lassan két hete tüntetnek a lengyel kormány azon abortuszellenes törvénymódosítása miatt, amely szerint az előreláthatóan betegen születő magzatokat sem lehet abortálni. 

Kapcsolódó

Tizedik napja tüntetnek Lengyelországban az abortusztörvény szigorítása ellen

Több vidéki városban is voltak tiltakozások, és a következő hétre újabb megmozdulásokat szerveznek.

Múlt pénteken is több tízezren vonultak utcára ezen ügy kapcsán Varsóban, ahol a résztvevők néhány helyen ellentüntetőkkel verekedtek. Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese Facebook-oldalán állt ki az ellentüntetők és a lengyel kormány mellett. A politikus a tüntetőket „szélsőbaloldali felforgatóknak”, valamint „hazátlan elemeknek” nevezte.

Mint látjuk, templomokat támadnak és rongálnak meg, szentmiséket zavarnak meg, imádkozókra rontanak rá, az ilyen eseteknek már sérültjei is voltak. Amennyire felháborodva látjuk, mit művelnek ezek a hazátlan elemek, olyannyira csodálattal adózunk azon bátor patrióták és fociszurkolók előtt, akik a többszörös túlerővel szemben, testi épségüket sem kímélve védelmezik Lengyelország és Európa keresztény örökségét. Ők ma a lengyel nemzet és kontinensünk hősei, felrázó példájuk legyen útmutatás számunkra és üzenet mindazoknak, akik létünkre törnek, hogy nem hagyjuk magunkat. Sem Varsóban, sem Budapesten

– írta a politikus közösségi oldalán.

Kapcsolódó

Esett a lengyel kormánypárt támogatottsága

Az eredményt összefüggésbe hozzák a napokban kirobbant tiltakozáshullámmal.