Józsefvárosi képviselő, roma emberi jogi aktivista volt a koronavírus 28 éves áldozata

2020.11.02. 16:23

Huszonnyolc éves korában, a koronavírus szövődményeiben elhunyt a közismert roma folklórzenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő, Balogh Lajos „Paci” – adta hírül a Roma Sajtóközpont. Az ellenzéki pártok színeiben tavaly képviselővé választott Balogh Lajos néhány nappal ezelőtt a Facebook-oldalán osztotta meg a követőivel, hogy kórházba szállították a fertőzéssel.

Balogh Lajos ,,Paci”
Balogh Lajos ,,Paci”
Fotó: Balogh Lajos ,,Paci” / Facebook

Később jött a hír, hogy az aktivista állapota súlyosbodott, lélegeztetőgépre került. A 28 éves politikus halálának hírét a család egyik barátja erősítette meg az Indexnek. Eszerint Balogh Lajost újra is kellett éleszteni, de ez nem sikerült, hétfő délután 2 óra 40 perckor életét vesztette. Erről nemrég az édesapja is írt a Facebookon.

Részvétnyilvánításában Karácsony Gergely a legbátrabb roma jogi aktivistának nevezte Balogh Lajost. A főpolgármester közösségi oldalán úgy emlékezett az egykori politikusra: 

Minden erejével, szóval és tettel küzdött a megkülönböztetés minden formája, a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen, a cigány és nem cigány magyarok együttéléséért.

Pikó András, Józsefváros polgármestere pénteken került a Szent László Kórházba súlyos lefolyású koronavírus-fertőzéssel.

Kapcsolódó

Pikó András: Leírhatatlan, hogy amikor vennéd a levegőt, nincs elég

Józsefváros polgármestere pénteken került a Szent László Kórházba súlyosabb lefolyású koronavírus-fertőzéssel.

A kormányzati tájékoztató honlap által közölt délelőtti adatok tanúsága szerint vasárnap is volt egy 28 éves férfi áldozata a koronavírusnak Magyarországon.