Keszthely megújítására írt ki építészeti ötletpályázatot az MMA

2020.11.02. 12:37

Keszthely Balaton-parti területének megújítására írt ki nyílt építészeti ötletpályázatot 40 alatti építőművészek, építészmérnökök, építészek, belsőépítészek számára a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Építőművészeti Tagozata – közölte a köztestület az MTI-vel hétfőn.

Keszthely Balaton felőli megközelítésének helyszíne a kikötő és a móló környezete, amelynek jelenleg a városi strand és a sportpálya is részét képezi. A kiemelt jelentőségű területen a város a következő 10–15 évben egy magas szintű szolgáltatást nyújtó, multifunkcionális együttest (strand, wellness, szórakoztató- kereskedelmi és más egységek) szeretne létrehozni

– írja a közlemény.     

A fejlesztéshez még nincs kész részletes tervezési program, ezért az ötletpályázatra elsősorban komplex, építészeti-tájépítészeti feltáró tanulmányterveket várnak, amelyek jó alapul szolgálhatnak a fejlesztéssel kapcsolatos esetleges további döntésekhez.   

A teljes pályázati kiírás az MMA internetes oldalán található, benyújtásának határideje december 11. A pályázatokat az MMA tagjaiból és a keszthelyi városvezetés képviselőiből álló bizottság bírálja el. A pályaművek díjazásának keretösszege ötmillió forint. Az eredményhirdetés januárban lesz – olvasható a közleményben.