Nem várta meg a minisztérium engedélyét, magától állt át digitális oktatásra egy óbudai gimnázium

2020.11.02. 15:38

Vasárnap estig nem kapott hivatalosan engedélyt az igazgató arra, hogy hétfőtől az iskola átálljon digitális oktatásra. Ennek ellenére hétfőn nem tértek vissza sem a diákok, sem a tanárok a III. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumba – válaszolta a Telex kérdésére Berczelédi Zsolt, az intézmény igazgatója.

A gimnázium minden tizedik tanára megfertőződött koronavírussal.

Az őszi szünet alatt derült ki, hatósági és saját tesztek elvégzése után, hogy 8-an fertőzöttek az iskola technikai dolgozókkal és óraadókkal együtt 80 fős tantestületéből.

Az iskolabezárás a hivatalos protokoll szerint egy több hatóság közös munkáját igénylő folyamat. Berczelédi már múlt héten, hat tanár pozitív tesztje után kereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi) és a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) is a fertőzések hírével.

A minisztérium engedélyt nem adott az átállásra, a lap szerint csak arra figyelmeztette az igazgatót, hogy saját hatáskörében nem dönthet erről.

Berczelédi szerint az újraindítás előtt Az óbudai gimnázium minden tanárt és diákot tesztel a saját költségén, illetve szülői hozzájárulással. Ezt orvosként dolgozó szülők segítik majd.

Az Emmi hétfő kora délután a Telex kérdésére megerősítette, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban hétfőtől tantermen kívüli, digitális munkarendben vesznek részt. Az, hogy erre a minisztérium mikor tett javaslatot az operatív törzsnek, illetve hogy kiadták-e már az erről szóló határozatot, nem derült ki az Emmi válaszaiból.