Novák Katalin: Nem tisztem megvédeni Hegedűs Zsuzsát

2020.11.02. 19:06

Sebián-Petrovszki László DK-s országgyűlési képviselő hétfőn az azonnali kérdések órájában intézett kérdést Hegedűs Zsuzsa reprezentatív ajándékokra szánt keretéről. A DK által kiperelt számlák szerint Orbán Viktor főtanácsadója az egyik alkalommal egyetlen üveg borért 35 990 forintot fizetett a költségkeretéből, négyszer pedig francia pezsgőt vett palackonként 14 990 forintért.

Sebián-Petrovszki László azt a kérdést tette fel, hogy ki az az éhező gyerek, akinek a gyomrát 15 ezer forintos luxuspezsgővel enyhítik. Erre Novák Katalin családügyekért felelős tárca nélküli miniszter válaszolt, aki szerint 

a lényeg az, hogy Magyarországon hogyan küzdünk a szegénység ellen, és a cigányság felzárkóztatásáért. Ez tízéves célkitűzésünk volt már 2010-ben is. (...), hogy egyre kevesebb család és gyerek legyen Magyarországon.

– idézi Novák Katalint a 24.hu. Hozzátette, felszámolták a segélyelvű politikát, munkalehetőséget igyekeznek adni az embereknek, és ingyenes étkeztetést biztosítanak a gyerekeknek.

Amikor Sebián-Petrovszki László kifogásolta, hogy a miniszter egyetlen kérdésre sem válaszolt, Novák Katalin viszonválaszában azzal folytatta:

nem tisztem Hegedűs Zsuzsát megvédeni. (...) Jöhetünk elő ilyen történettel, önök is, mi is.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda korábban azt közölte, hogy a számlákon szereplő alkoholos italok üzleti ajándékok. Eszerint szó sincs arról, hogy a keretet Hegedűs Zsuzsa magáncélra használta volna fel, csupán a vendégei fogadásához kapcsolódó fogyasztási cikkekre és az üzleti ajándékokra fordította.

Kapcsolódó

Luxusitalokra is költött a repikeretből Orbán Viktor főtanácsadója

Hegedűs Zsuzsa drága borokat és pezsgőt vett, a kabinet szerint üzleti ajándéknak szánta.