Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

Vezessünk óvatosan a ködben

2020.11.02. 09:37

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma az ország északi felén több helyen várható köd, elsősorban északnyugaton sűrű köd. A látási viszonyok délelőtt csak lassan javulnak. Ezért mindenkit fokozott óvatosságra és a szokásosnál körültekintőbb közlekedésre int a rendőrség.

Kapcsolódó

Kettős fronttal, borús és ködös idővel indul a hét

A legmagasabb hőmérséklet hétfőn 9–19 fok között valószínű.

A köd különösen a lakott területen kívüli útszakaszokon lehet veszélyes, ahol a páraréteg olykor annyira átláthatatlan, hogy a járművezető nem tudhatja, milyen akadályok jelennek meg előtte, és a közvilágítás sem segíti a haladást.

Azt tanácsolják:

  • Az egyik legfontosabb, hogy ködös útszakaszokon csökkentsük járművünk sebességét, valamint tartsunk a szokásosnál nagyobb követési távolságot, és lehetőleg tartózkodjunk az előzéstől.
  • Különösen veszélyes lehet, amikor hirtelen érkezünk egy ködfoltba, mert ekkor a látótávolság nagyon rövid idő alatt jelentősen lecsökken, és nem tudhatjuk, milyen veszélyekkel, kockázatokkal kell számolnunk.
  • Köd esetén használjunk ködfényszórót. Ha járművünkön nincs ilyen, akkor a tompított fényszórót kell bekapcsolni. A távolsági fényszóró használata kifejezetten kerülendő, hiszen az erős fény a páraszemcsékről visszaverődve vakító, átláthatatlan fehér falat képez.


  • Bérelnék
  • Hírek