Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést a DK Hegedűs Zsuzsa repiköltései kapcsán

2020.11.03. 16:51

Kedden újabb tételeket mutatott be a Demokratikus Koalíció Hegedűs Zsuzsa repikeretéről. Kiderült, hogy a miniszterelnöki tanácsadó luxuskozmetikumokra is súlyos tízezreket költött, körülbelül 74 ezer forint ment el arckrémekre, amit szintén a reprezentatív ajándékokra szánt keretéből fizetett a szociálpolitikus.

A Demokratikus Koalíció által kiperelt számlák szerint Orbán Viktor főtanácsadója az egyik alkalommal egyetlen üveg borért 35 990 forintot fizetett a költségkeretéből, négyszer pedig francia pezsgőt vett, palackonként 14 990 forintért. 

Szombaton a Miniszterelnöki Kabinetiroda azzal védte meg Hegedűs Zsuzsa költéseit, hogy a számlákon szereplő alkoholos italok üzleti ajándékok. Hegedűs Zsuzsa hétfőn azt nyilatkozta a Telexnek, hogy a termékeket főként polgármestereknek ajándékozta, a drágább bort pedig vagy az akkori francia nagykövet, vagy valamelyik francia újságíró kaphatta, míg a pezsgőre az év végi koccintás miatt volt szükség.

Novák Katalin tárca nélküli miniszter hétfőn a parlamentben lényegében megvonta a vállát az ügy kapcsán és azt mondta:

nem tisztem Hegedűs Zsuzsát megvédeni. [...] Jöhetünk elő ilyen történettel önök is, mi is.

Az ügyet felgöngyölítő DK-s Sebián-Petrovszki László keddi online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, Hegedűs Zsuzsa és a Miniszterelnöki Kabinetiroda korábban azért nem akarták kiadni a számlákat, mert azokból „következtetni lehet a főtanácsadó asszony fogyasztási szokásaira”. Ugyanakkor Hegedűs azt hangoztatta, ő maga nem fogyaszt alkoholt.

Sebián-Petrovszki hűtlen kezelés gyanújával tesz feljelentést a rendőrségen.

Kapcsolódó

Novák Katalin: Nem tisztem megvédeni Hegedűs Zsuzsát

Jöhetünk elő ilyen történettel, önök is, mi is – üzente az ellenzéknek.