Megtelt a ceglédi Covid-ellátóhely, sok a koronavírusos dolgozó

2020.11.03. 20:53

Csáky András, Cegléd polgármestere a Facebook-oldalán tett közzé: a ceglédi kórházat körülbelül egy hete minősítették Covid-ellátóhelynek, máris feltöltötték az e célra meghatározott ágyszámot. A város vezetője arról is írt: a kórházi dolgozók között is számos koronavírus-fertőzött van. 

Múlt héten az Infostart írt arról, hogy a koronavírusos betegek gyógyítására 148 ágyat különítettek el lélegeztetőeszközökkel együtt a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetben. A cikkben azt írták: a ceglédi egy 160 ezres térséget ellátó többszakmás közösségi kórház, 740 ággyal, amelyből 468 aktív. A közép-magyarországi régióban az elsődleges ellátóhelyek a budapesti nagy kórházak, a második vonalat Pest megyében a váci és a ceglédi kórház jelenti. Vagyis jelentette, hiszen az Index kiszúrta a polgármester Facebook-bejegyzését, amelyben a Csáky András írja: 

Mint bizonyára a sajtóból már értesült róla, a Toldy Ferenc Kórházat Covid-ellátóhellyé jelölte ki a minisztérium. Információim szerint feltöltötték a központilag erre a célra meghatározott ágyszámot. Sajnálatos módon a dolgozók között is számos Covid-fertőzött van, továbbá a korábban elvezényelt munkatársak is hiányoznak. Az egészségügyi intézmény veszélyes üzem. Mindezekre tekintettel nyomatékosan kérek mindenkit, hogy mind a saját, mind hozzátartozója érdekében csak igen indokolt esetben vegye igénybe a fekvőbeteg-ellátást.

J Á R V Á N Y Ü G Y I H E L Y Z E T (Nagyon fontos! Megosztást kérek!) Tájékoztatom Önöket, hogy a Pest Megyei...

Közzétette: Csáky András – 2020. november 3., kedd