Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-7 °C
0 °C

Ötvenmilliós támogatást kapott a Szent János Kórház orvostechnikai eszközökre a Mészáros Csoporttól

2020.11.03. 10:30

Ötvenmillió forint támogatást nyújtott az Új Szent János Kórház alapítványának a koronavírus-járvány elleni védekezésben alkalmazott orvostechnikai eszközök és készülékek vásárlására a Mészáros Csoporthoz tartozó Mészáros Építőipari Holding Zrt.

A Mészáros Csoport keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az adománnyal hozzájárultak a további járványügyi védekezéshez, mivel a kórház kiemelkedő szerepet tölt be a járvány elleni küzdelemben, egyike a három budapesti kijelölt járványügyi intézménynek.

A cégcsoport társadalmi szerepvállalásának fókuszában a gyermekek állnak, idén azonban több, a járványhelyzettel összefüggő adományázásról született tulajdonosi döntés – írták.

A többi között egymilliárd forintot adományozott az MKB Bank Nyrt. az időskorúak tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos kormányzati intézkedések elősegítésére. A Hársfalevél Ápolási Intézet és Nyugdíjas Ház működési költségeire 25 millió forintot utalt át a csoporthoz tartozó Fejér B.Á.L. Zrt. A Mészáros Csoport a fertőzésgyanús vagy igazoltan koronavírusos édesanyák koraszülöttjeit ellátó szállítóinkubátort adományozott a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának. Mészáros Lőrinc pedig 200 millió forintot biztosított magánvagyonából idén nyáron az egyszülős családok és nagycsaládok üdültetésére – sorolták.  • Vennék
  • Hírek