Együttműködést vár a polgármestertől az újbudai Fidesz

2020.11.04. 17:55

A XI. kerületi Fidesz-frakció közösségi oldalán osztott meg egy felhívást, amelyben arra kéri a kerület polgármesterét, hogy a járvány miatti felhatalmazást ezúttal konstruktív módon használja fel.

A jogszabály az önkormányzatoknál minden képviselő-testületi és bizottsági hatáskört a polgármesterre testál ebben az időszakban.

Az újbudai Fidesz-frakció közleményében azt írja:

Ezúton nyomatékosan kérjük Polgármester úrtól, hogy ne a pandémia tavaszi szakasza alatt látott gyakorlatot folytassa, hanem legalább a döntés előkészítésébe vonja be a képviselő-testület tagjait. Önmérsékletre kérjük, hogy most ne cégeket alapítson vagy újabb haverokkal kössön szerződést. Az elkövetkező 90 nap megint sok kihívást hoz Újbuda lakói számára is, ezért elengedhetetlen, hogy a képviselők hatékonyan tudják segíteni a kerület irányítását, vezetését. Más kerületi önkormányzatnál már korábban is láttuk, hogy felül tudnak emelkedni a pártszimpátiákon és együtt tudtak dolgozni, demokratikusan.

Tavasszal a Fidesz egyebek mellett kifogásolta, hogy László Imre polgármester a képviselők megkérdezése nélkül döntött a kerületi költségvetés átcsoportosításáról.