Már várja a jelentkezőket a debreceni Mathias Corvinus Collegium

2020.11.04. 18:32

Debrecenben nyitja meg kilencedik képzési központját a Mathias Corvinus Collegium Fiatal tehetség programja.

Kapcsolódó

Soros-ihlet, patrióta szellem és egymilliárd dollár – Orbán Balázs az Indexnek

Kárpát-medencei expanzióba kezd az MCC, kollégiumot nyitnak Bécsben is, a Libri-Bookline pedig a szellemi építkezésük része. Orbán Balázs-nagyinterjú.

Az ötödik osztályos tanulók szülői ajánlással november 20-ig jelentkezhetnek a decemberben induló ingyenes képzésekre. A programba a diákok az iskolai oktatás mellett kapcsolódhatnak be. A foglalkozásokon a mindennapi élethez kapcsolódó témákat játékos, gyakorlatorientált módon dolgozzák fel.

A tanulók elsajátítják többek között az újraélesztés technikáját, megtanulják, hogyan kell bánni a pénzzel, megismerkedhetnek a robotika tudományával és a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek – írta a távirati iroda a szervezet közleményére hivatkozva.

Kapcsolódó

36 milliárdot kap a kormány egyik kedvenc alapítványa

A Gazdaságvédelmi Alapból csoportosítják át az összeget.

A képzés az otthoni tanulást lehetővé tevő digitális oktatási anyagokra és kéthetente szombatonként személyes jelenlétet igénylő játékos foglalkozásra épül. A tanulók beszédközpontú angol nyelvórákon és közösségi programokon is részt vesznek. A tehetségfejlesztő munkát szakpszichológusok is segítik.

A tehetségprogram öt éve indult. Eddig nyolc városban, Veszprémben, Szolnokon, Pécsett, Miskolcon, Kecskeméten, Budapesten, Beregszászon és Sepsiszentgyörgyön nyitottak központot.

Kapcsolódó

Bemutatkozott Orbán tehetséggondozója, a magyar ellen-CEU

Patrióta, de ideológiamentes elitképzést ígér a Mathias Corvinus Collegium.