71 éves édesanyjával együtt szállt be a drogbizniszbe

2020.11.04. 19:55

A magyar ügyészség életfogytiglani szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt egy bűnszervezet vezetőjével kapcsolatban, amelynek tagja volt a 71 éves édesanyja is.

A 48 éves férfi az ügyészség szerint harmadmagával 2018 novemberétől olyan bűnszervezetet alakított ki és vezetett, amely Hollandiából szállított Magyarországra kokaint és különböző szintetikus drogokat, amit egyben értékesített is – írja az ügyészség.

A megvásárolt drogot a bérelt autók gyári karosszériájába rejtették el és egyikük hozta be Magyarországra, ahol már a többiek várták őt, majd a harmadrendű vádlott óbudai lakásában raktározták és onnan adták el.

A legutolsó szállítmány 2019. január 12-én este érkezett Magyarországra, amikor a harmadrendű vádlott lakásának mélygarázsában csaptak le rájuk a rendőrök, miközben a szállítmányukat rakodták ki a bérelt gépkocsiból.

5 kilogramm kokaint és 50 ezer darab amfetamin tablettát foglaltak le.

Az anya és fia letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást és mivel már ítélték el őket kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, ezért ők különös visszaesőnek tekinthetők.