Fülöp, Evelin
EUR 392,43 Ft
USD 367,44 Ft
13 °C
27 °C

Karácsony: Százezer tesztet szerez be a főváros

2020.11.04. 15:35

A kormány arról döntött, hogy mindenki érjen haza éjfélig. Ez talán hasznos döntés – mondta a főpolgármester a Facebook-oldalán.

Kapcsolódó

Orbán Viktor: Ma éjféltől életbe lép a rendkívüli jogrend

A hazai kórházak december közepére elérik teljesítőképességük határát.

A kormány az ingyenes parkolásról is határozott. Ez a főpolgármester szerint közlekedési káoszt fog eredményezni. Noha népszerű az ingyenes parkolás, de nem hasznos, mert nincseken érdemi új parkolóhelyek.

Karácsony amondó: ami hiányzott a tegnapi bejelentésből, az az, hogy valójában mit csinál a kormány. Csak az derült ki, hogy mik az állampolgárok és önkormányzatok kötelezettségei. 

Miért nem bővítik a teszt kapacitásokat?

– tette fel a kérdést Karácsony Gergely. 

Budapest önkormányzata eldöntötte: innentől kezdve nem vár tovább a kormányra, ugyanis az időhúzás életeket is követelhet. Ezért a Fővárosi Önkormányzat, átvállalva az állam feladatait, úgy döntött: százezer új antigénteszt beszerzését indítja el napokon belül. Ezek a tesztek a PCR-tesztekhez hasonlóan megbízhatók és gyorsak is, szinte azonnal megmutatják az eredményt.

Kapcsolódó

Életbe lépett a veszélyhelyzet, amit Orbán Viktor este bejelentett

A Magyar Közlönyben már meg is jelent a kormány rendelete.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás