Fidesz: Niedermüller az áramlopási botránnyal foglalkozzon

2020.11.04. 19:19

A Fidesz szerint Niedermüller Péter mondvacsinált ügyekkel próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy vezetése alatt egymást érik a botrányok Erzsébetvárosban.

A kormánypárt arra reagált, hogy Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester azzal vádolta meg szerdán a kerület korábbi vezetését, hogy 800 millió forint kárt okozott, amikor egy több mint egymilliárd forint értékű ingatlanegyüttest 300 millió forintért „játszott át” egy befektető kezére.

A Fidesz szerint az általa említett ügyben korábban 17 igen szavazattal, egyhangúlag döntött a baloldali többségű testület, köztük a mai alpolgármesterei és képviselői is, ezért részletekért forduljon hozzájuk.

Kapcsolódó

Niedermüller feljelentést tett egy 800 milliós ingatlanügy miatt

Czeglédy Csaba ügyvédi irodája tárta fel az előző városvezetéshez köthető korrupciógyanús ügyet.

A Gyurcsány-párti polgármesternek ezzel szemben több ügyben is lenne mit mondania, miután a baloldal a hunvaldi örökséget folytatva ismét lopási ügybe keveredett. Niedermüller Péternek arról kellene nyilatkoznia, hogy miért nem vállal felelősséget legfontosabb bizalmasa, kampányának támogatója, Borka-Szász Tamás áramlopási ügyében és hogy milyen összegben jutott számára a lopott pénzből, továbbá mennyi ment a DK fekete kasszájába?

– olvasható a Fidesz.hu honlapon.

Kapcsolódó

Niedermüller Péter ordítani tudna, mert elárulta egy DK-s képviselőtársa

Az erzsébetvárosi polgármestert váratlanul érte, hogy egyik képviselőtársa áramot lop a hivatali irodájában.

Arra is választ vár a vezető kormánypárt, hogy miért nem vállal felelősséget Niedermüller azért, hogy a titkos bitcoinbánya működése veszélyeztette az önkormányzat épületét és az ott tartózkodók életét. Egyúttal a Fidesz azt is elvárja, hogy a baloldali polgármester bontsa fel az ügyvédi kamarai tagságából felfüggesztett, 6 milliárdos csalási ügyben a vádlottak padján ülő Czeglédy Csabával kötött szerződését, „miután feladatait nyilvánvalóan nem tudja ellátni” – áll a Fidesz közleményében.

Kapcsolódó

Felfüggesztették Czeglédy Csaba kamarai tagságát

Kamarai tagság híján Czeglédy Csaba nem folytathat ügyvédi tevékenységet.  • Tippek
  • Hírek