Eltűnnek a MOL Bubik Budapest utcáiról, jövőre vadonatúj rendszer jön

2020.11.04. 20:48

A közbringarendszer megújításának előkészítő munkái miatt november végén ideiglenesen leáll a MOL Bubi rendszere. A felhasználók új terméket már nem tudnak vásárolni a rendszerben, azonban 2020. november 29-ig még használhatják az almazöld bicikliket. A BKK minden olyan ügyfelét kompenzálja, akik érvényes MOL Bubi bérlettel rendelkeznek, de a leállás miatt már nem tudják a meglévő bérletüket teljes mértékben kihasználni.

A Budapesti Közlekedési Központ 2021-ben egy vadonatúj, a városi közlekedés fejlődő igényét kielégítő közösségi kerékpár-szolgáltatással várja ügyfeleit. A régi MOL Bubi biciklik használatára 2020. november 29-én éjfélig van lehetőség.

Kapcsolódó

Búcsú az eddig ismert Mol Bubi bérkerékpároktól

Novemberrel lejár a MOL Bubi üzemeltetési szerződése. Kevesebb és más rendszerű kerékpár lesz majd elérhető, de annak megjelenése is idő.

Ettől az időponttól kezdve nem lehet kerékpárt felvenni és visszaadni a gyűjtőállomásokon.

A rendszeres MOL Bubi felhasználók eddig negyedéves, féléves, éves, illetve 100 forintos havi bérletet válthattak. A BKK a 2020. október 28-a után vásárolt 100 Ft-os bérletek árát teljes egészében visszafizeti, illetve természetesen gyors és ügyfélbarát kompenzációt biztosít azon negyedéves, féléves, illetve éves bérlettel rendelkezők számára is, akik bérletének érvényessége a november 29-i leállás után járna le.

A BKK később ad tájékoztatást a kompenzáció pontos módjáról.

Kapcsolódó

Elkészült a bicikliút Biatorbágy és Alcsútdoboz között

Gyopáros Alpár kormánybiztos adta át a négy kilométeres útszakaszt.