Vízhiány, szükségkút és éjszakai hibajavítás a Szilágyi Erzsébet fasoron

2020.11.04. 21:52

A szerdán késő délután történt csőtörés feltárását, majd a sérült vezeték javítását végzik a Fővárosi Közművek munkatársai a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasornál, a Budapest Körszálló vonalában. A 200 mm átmérőjű vezeték lezárása a környékbeli lakásokban vízhiányt okoz. Az ideiglenes vízellátás érdekében a szakemberek szükségkutat állítottak fel a Szilágyi Erzsébet fasor és Pasaréti út kereszteződésében.

A hibajavítást követően a munkagödör betemetésére az éjszakai órákban kerülhet sor, amit az útburkolat helyreállítása követ, ezért jelentős torlódás várható a Budapest Körszállónál.

A Fővárosi Közművek munkatársai folyamatos munkavégzéssel mindent megtesznek a lezárt sávok mielőbbi megnyitása érdekében, a technológiai kötési időt is figyelembe véve azonban leghamarabb csütörtökön estétől lehet ismét zavartalan a forgalom ezen az útszakaszon. Addig a városból kifelé vezető két sáv lezárása miatt mindkét irányban hosszabb menetidővel, torlódással kell számítaniuk az erre közlekedőknek – olvasható a társaság közleményében.

Kapcsolódó

Hiába várnánk el, nem mindenért a vízszolgáltató a felelős

A lakosság 86 százaléka támogatná a vízvezeték-hálózatok mihamarabbi modernizálását akkor is, ha ez anyagi hozzájárulást követelne.