Meztelenül bujkált a rendőrök elől a körözött budapesti férfi

2020.11.05. 18:59

Hat elfogatóparancs volt érvényben az ellen a budapesti férfi ellen, aki 2020 nyara óta bujkált a hatóságok elől. A 41 éves H. Zoltánt több erőszakos bűncselekmény, kényszerítés, testi sértés, önbíráskodás, garázdaság miatt körözte a bíróság. A Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja három elfogatóparancsot már azért adott ki a férfi ellen, mert nem kezdte meg jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltését – adta hírül a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói június óta próbálták felkutatni, végül októberben jutottak olyan információhoz, hogy a férfi egy Bács-Kiskun megyei tanyán rejtőzik.

A rendőrök  kiderítették, hogy H. Zoltán hol tartózkodik, majd a szegedi és a mórahalmi kollégáik segítségét kérték. A rajtaütést november 3-án kora estére szervezték meg. A hat rottweiler által őrzött tanyát körbevették, majd átkutatták. A házban először csak H. Zoltán élettársát találták, aki azt állította, hogy rajta kívül senki sincs ott. A nyomozók azonban bíztak az információikban, ezért tüzetesebben is átvizsgálták az ingatlant. A körözött férfira végül a konyhapultban elrejtőzve, meztelenül találtak rá.

A rendőrök H. Zoltánt a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol megkezdte többéves szabadságvesztésének letöltését.  • Hírek
  • Hírek