Hétfőtől mégis lesz a tanítás az SZFE-n, bár a tanévet felfüggesztették

2020.11.07. 11:37

Hétfőn is ugyanúgy megy tovább az oktatás a Színház- és Fimművészeti Egyetemen, mint eddig 

– reagált Gálosi Dóra a hallgatók nevében arra a levélre, amelyet Szarka Gábor kancellár küldött tegnap, és amelyben közli, hogy hétfőtől az őszi tanévet felfüggeszti, és az épületeket februárig bezáratja.

Az egyetem honlapján jelent meg az intézmény kancellárjának levele, amelyben többek között az alábbi döntésről ír: 

A 2020/2021-es tanév 2021. február 1. napjától folytatható, addig oktatási tevékenység az egyetemen semmilyen formában nem végezhető.

Az SZFE egyik hallgatója ugyanakor egyszerűen abszurdnak tartja a levél tartalmát. 

Az oktatás felfüggesztése az Oktatási Hivatal hatásköre, és nem másé. Mivel hivatalos értesítést az Oktatási Hivataltól nem kaptunk, mi úgy gondoljuk, továbbra is folytatódik az oktatás az egyetemen."

A hallgatók jogászok véleményét is kikérik az ügyben, mert az oktatás felfüggesztésének szerintük nincs jogalapja. Ezért ők továbbra is az intézményben maradnak.

A héten derült ki az is, hogy Szarka Gábor még mindig nem írta alá azokat az utalásokat, amelyekkel a hallgatók megkaphatták volna a szeptember–októberi szociális támogatásokat.

„Azoktól vonják meg a támogatást, akiknek a legnagyobb szükségük van rá” – mondta Gálosi Dóra. A kéthavi összeg egyeseknél elérheti akár a 70-80 ezer forintot is.