Szerelemféltés állt a lyoni ortodox pap megtámadásának hátterében

2020.11.07. 20:04

Szerelemféltésből lőttek rá múlt héten a dél-franciaországi Lyonban egy ortodox papra egy görög templom közelében: a támadó a megcsalt férj volt – közölték szombaton igazságügyi források. A nizzai iszlamista merénylet után a lyoni támadást is terrorcselekménynek vélték, melyben múlt szombaton kétszer meglőttek egy görög állampolgárságú, ötvenkét éves papot, Nikolaosz Kakavelakiszt, amikor éppen a város VII. kerületében, a Pere Chevrier utcában található templomot zárta be. Az elkövető beismerő vallomást tett, aki egy negyvenéves grúz férfi, és annak a nőnek a férje, aki viszonyt folytatott a pappal – ezt a város ügyésze, Nicolas Jacquet közölte.

A Le Parisien című napilap értesülése szerint a pap a kórházban történt kezelése után maga mondta el a nyomozóknak, hogy a féltékeny férj lehetett a támadója. A rendőrök a harmincéves, orosz állampolgárságú feleséget is kihallgatták, aki bevallotta, hogy viszonya volt a pappal.

A történtek után a BFM hírtelevízió azt közölte, hogy a pap néhány napon belül elhagyja a közösségét, miután a személye vitatottá vált a helyi ortodox közösségben. 

Kapcsolódó

Újabb merénylet, Lyonban rálőttek egy ortodox papra

A támadó elmenekült, a Le Figaro este 8 után írt arról, hogy elfogták.