Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Lesz pár szerencsés napsütötte része is az országnak

D  CC20201028006
2020.11.08. 08:47

Az éjszaka képződött köd napközben megemelkedik, ma rétegfelhőzet alakul ki. Ködre legtovább az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység vidékén kell számítani. A déli megyékben, a Tiszántúl nagyobb részén és néhol a Dunántúlon azonban még eltűnhet a felhőzet és kisüthet a nap, emellett a magasabb hegyek is a ködfelhőzet fölé nyúlhatnak – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A borult tájakon kis eséllyel szitálás is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a tartósabban borult, ködös tájakon ennél pár fokkal hidegebb lesz. Késő este 2 és 8 fok közé hűl le a levegő. 

Kapcsolódó

Még furcsább időjárás jöhet a következő hetekben

A La Nina jelenség miatt az egész világon a megszokottnál hidegebb lesz az idő.

Hétfőn az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, inkább csak északkeleten lehetnek napos körzetek, illetve időszakok. Több helyen előfordulhat szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 10 fok között alakul, a napos részeken 11, 13 fokot is mérhetnek.

(Borítókép: Egy kutya az őszi színekben pompázó tatai Cseke-tó partján 2020. október 28-án. Fotó: Cseke Csilla / MTI)  • Vennék
  • Hírek