A BKK szerint bevált a metrópótló

2020.11.09. 17:40

Fennakadások nélkül közlekedtek az M3-as metróvonal felújítás alatt álló középső szakaszának forgalmát kiváltó járatok Budapesten a hétfő reggeli csúcsidőben – tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az M3-as metróvonal rekonstrukciójának utolsó üteme szombaton kezdődött  meg a belvárosi szakaszon, a hétfői volt az első hétköznap a megváltozott forgalmi rendben.

A metrópótló buszok és a lezárt metrószakasz elkerülését biztosító többi felszíni járat is zavartalanul közlekedik – áll a közleményben, amely szerint a közösségi közlekedést használókat nem érte váratlanul a megváltozott forgalmi rend, akit pedig mégis, a lezárt metróállomásoknál a BKK munkatársai segítették az eligazodásban.

A BKK azt is jelezte, hogy a reggeli gépjárműforgalom esetében „sajnos érvényesült a papírforma”: a megváltozott közlekedési rend és a díjmentes parkolás miatt a belváros több pontján a szokásosnál nagyobb torlódások alakultak ki.

A reggeli csúcsforgalomban kritikus pont volt a metrópótló buszok útvonalán a Kiskörút, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út csomópontja, a Váci út a Lehel tértől, az Üllői út Határ út és Nagyvárad tér közötti szakasza és a Kálvin tér környéke.

A BKK arra kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy ha a belvárosba tartanak, fontolják meg, valóban szükséges-e autóba ülniük, és ha tehetik, inkább válasszák a fennakadás nélkül üzemelő közösségi közlekedést.

A metrópótlás forgalmi rendjéről a BKK oldalán lehet tájékozódni.  • Tippek
  • Lakáshitel