Rendkívül kedvező megállapodást kötött a Mol

D MTZ20130725005
2020.11.09. 12:04

A Mol hároméves együttműködésbe kezdett az ABB technológiai világcéggel, ami a becslések szerint akár tízmillió eurós többleteredményt is jelenthet a magyar cégnek – közölte az ABB hétfőn az MTI-vel.

A megállapodás lényege, hogy a Mol Európa négy kulcsfontosságú vegyipari és kőolaj-finomító üzemében (Magyarországon, Horvátországban és Szlovákiában) az ABB fejlesztéseinek köszönhetően növeli a termelés hatékonyságát, javítja a munkavégzés biztonságát és csökkenti a kockázatokat. A fejlesztések egyik célja, hogy a Mol számottevően mérsékelte a nem tervezett leállások, kiesések időtartamát és a karbantartás költségeit.

Az ABB Energy Industries globális technológiai igazgatója, Zied Ouertani hangsúlyozza, hogy az AIM bevezetése növelni fogja a Mol hatékonyságát és az átláthatóságot, meghatározza, melyek a kritikus eszközök, ezzel gyorsan és eredményesen lehet reagálni egy-egy probléma megoldására. 

Kapcsolódó

A koronavírus ellenére erős profitról számoltak be a blue chipek

A Telekom után az OTP, a Richter és a Mol is nyereségről számolt be.

(Borítókép: A Mol Dunai Finomítója egy részének látképe a finomító különböző üzemegységeiből felszálló forró levegő mögött Százhalombattán 2013. július 25-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)