Maruzsa: A PDSZ célja nem a védekezés támogatása

2020.11.09. 11:04

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hétvégi megszólalásával ismét bizonyította, hogy a célja nem a védekezés támogatása, hanem a védelmi intézkedések ellehetetlenítése – közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közneveléséért felelős államtitkára az MTI-vel.

Mint megírtuk, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete vasárnapi közleményében azt írta, a szülők, ha tehetik, ne küldjék a gyermekeket iskolába, óvodába – kérjék az óvodavezetőt, igazgatót, hogy igazolja a gyermekek hiányzását.

Maruzsa Zoltán erre reagálva azt nyilatkozta: tavasszal az érettségit akarták bojkottálni, hozzátéve:

A gyermekeknek nem az az érdekük, hogy otthon maradjanak és így kiessenek az oktatásból.

Mint mondta, az oktatást hagyományos keretek között kell folytatni mindaddig, amíg lehet, ahol pedig megjelenik a fertőzés, ott – ahogy eddig is – tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelnek el az érintett gyermekek és pedagógusok védelme érdekében. Az oktatás tehát ilyenkor sem áll le, csak a munkarend változik – közölte az államtitkár. Hozzátette: a pánikkeltés, egyes gyermekek otthon tartása olyan óvodákból és iskolákból, ahol a fertőzés nincs is jelen, nem megoldás.

Felszólítják a PDSZ-t, hogy fejezze be az »akciózást«, ha nem segítik, legalább ne akadályozzák a védekezést

– emelte ki Maruzsa Zoltán.   • Tippek
  • Hírek