Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Gyerekektől rabolt – fegyház vár rá

2020.11.09. 10:07 Módosítva: 2020.11.09. 10:07

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 34 éves férfi ellen négyrendbeli rablás miatt – olvasható az ugyeszseg.hu honlapon. A vádirat szerint a szendrői lakos 2020. június közepén Miskolcon, az esti órákban egy bevásárlóközpontban összetalálkozott falubeli ismerőseivel, négy kiskorú fiúval. Rájuk köszönt, ők is üdvözölték, de ismerve az előéletét, kerülték a vele való kapcsolatfelvételt, és inkább az éttermi részen az egyik asztalhoz ültek. A vádlott azonban odament hozzájuk, és azt mondta nekik, hogy „dobjanak neki össze pénzt”. Ez a kijelentése még nem volt fenyegető. A fiúk azt mondták, nincs pénzük, erre a vádlott azt válaszolta, hogy akkor majd megvárja őket a bejáratnál.

Kapcsolódó

Kiraboltak egy ékszerboltot Veszprémben

Az eladót bántalmazták, kirámolták a boltot, majd elmenekültek az elkövetők.


A négy kiskorú mindenképpen el akarta kerülni az újabb találkozást, ezért az épületet a parkoló irányában hagyták el, és gyalog elmentek a vasúti pályaudvarra. Miután már megvásárolták a vonatjegyeket, egy vágány melletti padra ültek, amikor meglepetésükre megjelent a vádlott, és közölte velük, hogy nem tudnak túljárni az eszén, és akkor már agresszívan követelte tőlük, hogy adjanak neki pénzt. Ismét azzal feleltek, hogy nincs náluk, mire a vádlott egyre idegesebb lett, és azzal fenyegetőzött, hogy mindegyikőjüket át fogja kutatni, és ha pénzt talál náluk, azt elveszi, ráadásul meg is veri őket.

Kapcsolódó

Valahogy így néz ki egy rablás tökéletes meghiúsítása

Egy miskolci buszsofőr leugrott a buszról, hogy elkergessen egy idős nőre támadó rablót. A jelenetet a busz fedélzeti kamerája rögzítette.

A kiskorú sértettek ettől annyira megijedtek, hogy egyikük elővette a pénztárcáját, és átadott egy ezerforintos bankjegyet a vádlottnak, aki ezzel megelégedve távozott. A többszörös visszaesőnek minősülő férfivel szemben az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, vagyonelkobzás elrendelésével.