Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Varga Judit: a magyar igazságszolgáltatás hatékonysága az európai elitbe tartozik

2020.11.09. 18:13

Varga Judit a mai napon az Európa Tanács igazságügyi minisztereinek online konferenciáján vett részt. Facebook-bejegyzése alapján a Tanács előtt arról igyekezett számot adni, hogy a magyar igazságszolgáltatási rendszer hatékonysága az európai élvonalba tartozik.

Kapcsolódó

Sokat bukhat Magyarország, ha szembemegy az uniós értékekkel

Varga Judit igazságügyi miniszter szerint szó sincs megállapodásról, az EP meg akarja kerülni a hatályos szerződéseket.

Ha kedvenc sporteseményüket valós időben követhetik az állampolgárok, akkor elvárhatják, hogy valós idejű információkkal rendelkezhessenek a bírósági ügyeik státuszát illetően is, illetve hogy egy keresetet is be tudjanak nyújtani online. Ha videóhívással kapcsolatba tudnak lépni szeretteikkel, akkor elvárhatják azt is, hogy ne kelljen átutazniuk az ország másik felébe egy tanúvallomásért. Magyarország komoly lépéseket tett az igazságszolgáltatás digitalizációja területén. Ma már a polgári és kereskedelmi ügyek, valamint a fizetésképtelenségi eljárások több mint felét online kezdeményezik

– fejtette ki az igazságügyi miniszter.

Kapcsolódó

Varga Judit: a vitának még nincs vége

A Fidesz EP-képviselői nélkül született megállapodás arról, hogy jogállami kritériumokhoz kötik az uniós pénzeket. A történtekről az EU-ügyekért felelős Varga Judit igazságügy-minisztert kérdeztük.