Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
-1 °C
5 °C

Újabb vérfagyasztó videó egy forgalommal szemben haladó autóról

2020.11.10. 15:58

Egyre többször történnek balesetek amiatt, hogy a vezetők osztott pályás utakon a szembejövők forgalmi sávján haladnak. Ezúttal a Budapesti Autósok Közösségének honlapjára küldtek be egy felvételt, amelyen az látszik, hogy egy autó az M1-es sztárda lehajtójára kanyarodik fel a 81-es főútról, ahonnan így a főváros felől érkezőkkel kerül szembe. 

Az esetet egy mögötte haladó jármű fedélzeti kamerája rögzítette még múlt csütörtökön. A felvételen jól látható, hogy az útpálya mindkét oldalán behajtani tilos tábla figyelmeztet a rossz sávválasztásra. Két hete a Magyar Közút kamerái is hasonló jelenetet vettek fel, de akkor a vezető már az autópálya torkolatában gondolta meg magát, és indult volna el a forgalommal szemben.

Kapcsolódó

Döbbenetes balesetet rögzítettek a közúti kamerák az az M3-as felhajtójánál

Az egyik autóban négy gyermek és két felnőtt ült.

Az ilyen figyelmetlenségek könnyen tömegbalesetet okozhatnak olyan utakon, ahol a megengedett sebesség óránként 130 kilométer. Egy hasonló eset alig több mint egy éve egy anya és gyermeke életébe került az M5-ös autópályán. 

Kapcsolódó

M5-ös baleset: Jeleztem neki, ahogy csak tudtam, de száguldott tovább

10 kilométert autózhatott a forgalommal szemben az a hernádi nő, aki péntek éjjel okozott halálos balesetet. A kocsiban ült 10 éves kisfia is, mindketten meghaltak.