Videó: ránézésre öt év börtön, ahogyan az M5-ön büntetőfékezgetett egy Mercedes sofőrje

2020.11.11. 11:23
A záróvonalon akart előzni, mert roppant mód sietett, de néhány másodperc múlva már bőven volt ideje a felvételen látható büntetgetéseket elkövetni.

A Budapest Autósok Közössége oldalán jelent meg az az elképesztő videó, amikor egy Mercedes sofőrje megelőzte, majd büntetőfékezte, végül megpróbálta leszorítani az egyik autóst az M5-ös autópálya 72-es kilométerkövének a környékén szerda reggel Szeged felé. A szabályosan közlekedő autós egy benzinkutas pihenőhely felől hajtott ki, amikor felbukkant a fehér SUV:

Kapcsolódó

Büntetőfékezés – mi van, ha simán csak nekimegyek?

Ha fedélzeti kamerával felszerelt autóval egyszerűen nekimegyek a büntetőnek, ki lesz a hibás?

Mögöttem hajtott fel a pályára, csak szeretett volna záróvonalon keresztül repülőrajtot venni, amit későn észleltem, így szabályosan felhajtottam. 112 értesítse megvolt. Megy a videó nekik is….

– írta Budapesti Autósok Közösségének küldött videóhoz az autós.

A Mercedes sofőrje pár kilométer után újra játszadozni kezdett a felvételt készítő autóssal, majd elhajtott. A büntetőfékezésért 8 évig tartó szabadságvesztéssel sújthatják a szabálytalan sofőröket. Februári hír volt, hogy egy halálos balesetet okozó büntetőfékezés vétkes sofőrjét öt év börtönre ítélték.

Kapcsolódó

Ítéletet hoztak a látványos büntetőfékezés ügyében - Infostart.hu

Közúti veszélyeztetés miatt nem jogerősen egy évre eltiltott a vezetéstől és pénzbüntetésre ítélt a Dunakeszi Járásbíróság egy férfit, aki járművével megpróbált leszorítani az útról egy másik autóst.