Bernát, Felícia
EUR 383,92 Ft
USD 363,06 Ft
8 °C
30 °C

Egyre-másra jönnek az új villamosok Budapesten

2020.11.12. 18:40

Négy rövid, CAF gyártmányú villamos állt forgalomba Budapesten az elmúlt két hétben a 17-es és a 19-es villamos vonalán, így már nyolc korszerű, alacsonypadlós jármű közlekedik a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A további 18 villamost várhatóan jövő tavaszig adják át – tették hozzá, megjegyezve, ez a határidő a jelenlegi járványhelyzet miatt módosulhat, de a BKK, a BKV és a CAF mindent megtesz azért, hogy tartható legyen.

Kapcsolódó

Hétfőtől beüzemelik az új villamosokat az 1-es vonalán

A BKK szerint nem próbálták az új villamosok átvételét elhúzni, Vitézy Dávid szerint a politika akart közbeszólni.

A BKK kitért arra, a Fővárosi Önkormányzattal közösen azon dolgoznak, hogy a korábban megkötött szerződések érvényesítésével Budapest további 51 új villamost és 50 trolibuszt rendelhessen meg, amiről még tavaly döntött a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa.

Kapcsolódó

BKK: Technikai hibák miatt nem álltak forgalomba a legújabb CAF villamosok

A 2019-20-ban érkezett 9 szerelvény átadásán folyamatosan dolgoznak.

A társaság hozzátette, így a budapestiek nagyon kedvező áron juthatnának hozzá az új járművekhez és ehhez a „kormánytól nem pénzre, hanem csak jóváhagyására lenne szükség".

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek