Kijárási korlátozás: több mint 270 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök

kijarasi-bp-12-BS
2020.11.12. 13:44

Az emberek többsége rendelkezett a szükséges munkáltatói igazolással, ez derült ki a rendőrök este 8 óra és hajnali 5 óra közötti ellenőrzéseiből – mondta a kijárási tilalommal kapcsolatban Kiss Róbert rendőr alezredes, az ügyeleti központ helyettese. A rendőrök 273 emberrel szemben intézkedtek, több tucat esetben figyelmeztettek, 123-szor helyszíni bírságot szabtak ki, 74 esetben feljelentést tettek. Az alezredes az igazolásról megjegyezte: az egyéni vállalkozók speciális helyzetben vannak, maguk töltik ki a formanyomtatványt, és önmaguk is írják azt alá. 

Kapcsolódó

Operatív törzs: kedd éjféltől általános kijárási tilalom jön

Már érződik a rendőrségi szigor: több száz esetben szabtak ki helyszíni bírságot a maszkszabályok miatt, és egyre több a feljelentés is.

Kutyát sétáltatni a lakóhelytől számított 500 méteren belül lehet. A rendőrök öt személlyel szemben intézkedtek az éjszaka, mert megsértették ezt a szabályt. Tilos a csoportosulás is. A rendőrség adatai szerint ezt nyolcan szegték meg. 

Több budapesti vendéglátóhelyiséget zártak be a rendőrök az elmúlt 24 órában. Egy újpesti, egy VI. és egy VIII. kerületi sörözőben is több vendég tartózkodott, és ezek már nyitva sem lehettek volna, illetve volt, ahol a pultos nem viselt maszkot. Ezeket a vendéglátóhelyiségeket 30 napra bezáratta a rendőrség.   

(Borítókép: Rendőrök 2020. november 11-én. Fotó: Bánkúti Sándor / Index)