Mercedesre cserélte szolgálati autóját a belügyminiszter

2020.11.12. 08:53 Módosítva: 2020.11.13. 17:06

Pintér Sándor 15 éves szolgálati Audiját 20 éves Mercedesre cserélte – vette észre az Mfor.

A belügyminiszter a 2018-as választások után kapta Audiját, amit – a napokban közzétett dokumentumok tanúsága szerint – egy régi Mercedesre cserélte azt.

Pintér még július végén cserélte le autóját, azonban az erről szóló dokumentumot nemrég töltötték fel a kormany.hu-ra. A belügyminiszter azóta

egy Mercedes S430-cal rója az utakat. 

A belügyminiszter egyébként sem követi a trendet szolgálati autók terén: az elmúlt években a politikai vezetők rendre 2018-as vagy 2019-es évjáratú Skodákat kaptak, míg a belügyminiszter inkább eltérő márkákhoz és régebbi típusokhoz ragaszkodott. 

A belügyminiszter egyébként a többi kormánytaghoz viszonyítva ritkán cserél autót: az eddig használt Audi A8-asát legalább három éve használja,

EZ IDŐ ALATT A KORMÁNYTAGOK TÖBBSÉGE MÁR AUTÓT CSERÉLT.

Frissités: cikkünk megjelenése után kaptunk egy olvasói levelet, amely szerint Pintér már 8 éve használja a szóban forgó mercedest, „mert imádja és nem érdekli az új,megbízhatatlan technika, hiszen annó sofőrként kezdte a belügyben". Az eddig szolgálati autóként megjelölt audi helyett most vélhetően valamilyen „adminisztrációs igény" miatt lett hivatalosan is szolgálati autója a mercedes – véli olvasónk.