Mélyponton a Liszt Ferenc reptér forgalma, és tovább csökken

2020.11.13. 11:44

November második felére érheti el a mélypontot a Liszt Ferenc repülőtér forgalma: mintegy 20 útvonal és heti 70 járat maradt elérhető, de a tervezett menetrendből a friss korlátozások miatt továbbiak is kieshetnek – írja az airportal.hu.

Több légitársaság is felfüggesztette üzemelését budapesti útvonalán, vagy drasztikusan csökkentette a hetente közlekedő járatok számát november elejétől a romló európai járványhelyzet és az egyre szigorúbb korlátozások miatt. Szünetel például a Lufthansa müncheni, a Belavia minszki, a Swiss zürichi, az Air France párizsi, a Brussels Airlines brüsszeli összeköttetése, és nem közlekedik Budapestre a British Airways sem Heathrow-ról.

Kapcsolódó

Több napon át nem repül Budapestre a Wizz Air novembertől

A brutális ritkítás papíron csak két hétre szól.

A legtöbb járatot a KLM repteti novemberben, szinte majdnem mindennap két gépet küld Budapestre amszterdami központjából.

A LOT a korábban bejelentett menetrend szerint fenntartja a varsói, wroclawi és szöuli útvonalát.

Hetente egy alkalommal lehet eljutni Helsinkibe a Finnair járatával, és a Turkish Airlines gépeivel Isztambul is elérhető marad heti néhány alkalommal.

Az Emiratesszel heti kétszer lehet repülni Dubajba, a Qatar Airways pedig továbbra is hetente három alkalommal, Boeing 787-8 Dreamlinerekkel szállítja az utasokat Budapest és Doha között.

A Eurowings viszont november 13-tól felfüggeszti a stuttgarti járatát, és drasztikusan megnyirbálta menetrendjét a két ultrafapados: a Wizz Air mindössze három útvonalon, heti öt járatot tart fenn, a Ryanair négy (öt) útvonalon, de jelentősen csökkentett járatszámmal közlekedik.

Kapcsolódó

Megépül a harmadik terminál Ferihegyen

A tervezett beruházások összértéke akár az egymilliárd eurót is elérheti.  • Tippek
  • Lakáshitel