Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Rászóltak, hogy tegye fel rendesen a maszkot, erre kést rántott az 1-es villamoson

2020.11.13. 13:31

Biztonsági őrként dolgozik az a férfi, aki megverte, majd kis híján megölte azt az idős embert, aki tegnap szólt neki az 1-es villamoson, hogy rosszul vette fel a maszkot – értesült a Bors. A negyvenéves férfi ezen annyira felidegesítette magát, hogy először szidalmazni, majd ütni kezdte az utast, végül kést rántott, és többször megszúrta az idős férfit.

A brutális támadás után elmenekült, de hajtóvadászatot indítottak utána, és órákon belül elfogták. A negyvenéves budapesti férfit őrizetbe vették, és most életveszélyt okozó testi sértés kísérletével gyanúsítják.

Az újság értesülése szerint a férfi biztonsági őrként dolgozik, és folyamatban van ellene egy másik eljárás is egy korábbi testi sértés miatt.

Ez a példa is alátámasztja a biztonsági őrökre vonatkozó átfogó szabályozás hiányára visszavezethető egyre fokozódó problémákat a területen, például a kilencvenes évekkel ellentétben már nincs pszichológiai teszt sem. Így gyakorlatilag bárkiből lehet biztonsági őr, még a késelőhöz hasonlóan nyilvánvalóan dühkezelési problémákkal küzdő, agresszív személyiségekből is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport