Varga Judit: Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére?

2020.11.13. 14:47

Az Orbán-kormány határozottan visszautasítja, hogy Brüsszel pénzügyi szankciókkal fenyegesse Magyarországot vagy bármely más tagállamot, amely meg kívánja védeni a házasság és a család intézményét és a társadalomban betöltött kiemelt szerepüket – írta Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán.

Az igazságügyi miniszter egy minden magyar kisgyerek által ismert klasszikus gyerekmondókával  teszi fel a kérdést, az Uniónak:

Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére?

Aztán felsorolja, hogy a magyar kormány mit gondol a jogállamiságról:

  • Magyarország ahogy eddig sem engedett, a jövőben sem enged semmiféle homályos jogállamisági köntösbe bújtatott zsarolásnak, és a magyar kormány továbbra is felvállalja, hogy Magyarország megvédi a házasság intézményét mint egy férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget.
  • A kormány visszautasítja, hogy a családok és a házasság legmagasabb szintű védelmét bárki a szexuális kisebbségek jogainak csorbításával azonosítsa.

Varga Judit megdöbbentőnek nevezte, hogy a világjárvány második hulláma idején Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyért felelős biztosa csütörtökön – a tavaszihoz hasonló módon – ismét a sikeres védekezést lehetővé tevő magyar rendkívüli jogrendi szabályozást támadta.

Tette ezt annak ellenére – fűzte hozzá az igazságügyi miniszter –, hogy a tavaszi fiaskótól eltérően a mostani törvényt a magyar ellenzéki pártok is elfogadták. A magyar kormány álláspontja szerint egy ilyen válság idején az uniós intézmények feladata a tagállamok védekezésének elősegítése és a gyors cselekvést lehetővé tevő uniós források azonnali átcsoportosítása és rendelkezésre bocsátása – olvasható az MTI-hez is eljuttatok közleményben. 

Korábban az Index is megírta, hogy alig 48 órával azután, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter közzétette az Alaptörvényt módosító javaslatot, az Európai Bizottság a homoszexuális közösségek jogainak betartására szólított fel. 

Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére? A magyar kormány határozottan visszautasítja, hogy Brüsszel pénzügyi...

Közzétette: Varga Judit – 2020. november 13., péntek