Rájár a rúd a Volánbuszra, 24 órán belül két járatát is baleset érte

2020.11.14. 05:37 Módosítva: 2020.12.02. 12:56

Egy menetrend szerint közlekedő autóbusz még csütörtök este összeütközött egy postás furgonnal a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szabolcsot és Balsát összekötő úton.

Busz ütközött kisteherautóval Balsánál! Egy menetrend szerint közlekedő autóbusz ütközött össze egy kisteherautóval a...

Közzétette: Rakamazi Önkéntes Tűzoltói és Polgárőrségi faliújság – 2020. november 12., csütörtök

A balesethez az ibrányi önkormányzati és a rakamazi önkéntes tűzoltókat riasztották, ők tettek közzé fotókat a közösségi oldalukon. Ugyanitt egy szemtanú arról számolt be, hogy hajszálon múlt, hogy nem történt tragédia. A buszon egyetlen utas sem sérült meg, a ripityára tört postásautó sofőrje pedig egy agyrázkódással úszta meg az ütközést.

postás
Fotó: Facebook

Pénteken egy jóval szerencsésebb kimenetelű baleset is történt:  a vegyesbuszok.hu oldal beszámolója szerint elszabadult el egy jármű a debreceni buszpályaudvaron, és nekiment egy másik társának. A magát önállósító busz sofőrje csak a vésznyitó segítségével tudott felszállni a hátsó ajtón, hogy járművével odébb álljon.

A Volánbusz vizsgálata közben azt derítette ki, hogy a jármű elgurulását a vezető figyelmetlensége okozta, mivel nem húzta be a rögzítőféket. A balesetben érintett busz gyártója, a Kravtex külön kérte, hogy ezt tegyük egyértelművé, mivel a vegyesbuszok cikke eredetileg úgy szólt, hogy behúzott kézifékkel szabadult el a busz, és ez – a vizsgálat tükrében – hamis hírnek bizonyult.

volán.png
Fotó: Fülöp László / vegyesbuszok.hu

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport