Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Jönnek a hajnali mínuszok, jövő szombaton hózáporra kell számítani a hegyekben

DNEMS20201110007
2020.11.15. 16:44

Fokozatosan hűl az idő a jövő héten. A hét elején még akár 10 fok felett is alakulhat a hőmérséklet, a hétvégén viszont már jócskán hideg lesz mindenhol. Olyannyira, hogy a hét közepétől mínuszokra is készülni lehet hajnalban.

Szombaton a hegyekben hózápor is lehet

– közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Ez alapján hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás. A nap első felében helyenként, délután több helyen fordulhat elő eső, estefelé a Dél-Dunántúlon nagyobb mennyiség is várható. A szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. A leghidegebb órákban 3–8 fok lesz.

Hétfőn napközben még 7–14 fokig melegszik a levegő, de ez a maximum.

Kedden egy hidegfront vastag, összefüggő felhőzete lassanként délkelet felé vonul. Mögötte általában hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, de nyugaton még napközben is lehetnek felhős körzetek. Elsősorban délen és keleten valószínű szórványosan eső, záporeső. A szél főleg a Dunántúlon nagy területen erős lesz.

Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 3–8, a legmagasabb hőmérséklet 8–13 fok között alakul.

Szerda hajnalra sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amelynek nagy része napközben megszűnik, így sok helyen várható hosszabb-rövidebb napsütés. Néhol előfordulhat szitálás. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a maximum-hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Szerdán legkevesebb -1, maximum 12 fokra kell számítani. 

Csütörtökre virradóra is sokfelé képződik köd és rétegfelhőzet, amelynek egy része napközben is megmaradhat. Csak kisebb körzetekben lehet több-kevesebb napsütés. Szórványosan szitálás is előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon sok helyen megélénkül, néhol megerősödik a szél. Tehát csütörtök az új szerda pepitában:

A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5, napközben 6 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. 

Pénteken helyenként, főleg délkeleten süthet ki a nap. Elsősorban nyugaton és északon szórványosan eső, zápor valószínű. A minimum-hőmérséklet 1–6, a maximum-hőmérséklet 5–9 fok között várható.

Pénteken 1 és 9 fok között ingadozik majd a hőmérséklet. 

Szombaton elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő szórványosan eső, zápor,

a hegyekben helyenként hózápor.

Több helyen megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik a szél.

A hőmérséklet mínusz 2 és 9 fok között valószínű.

Vasárnap nem valószínű számottevő csapadék. A minimum-hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a maximum-hőmérséklet 3 és 8 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.

(Borítókép: Zúzmarás falevél Turjamező határában, a Perecsenyi járásban Kárpátalján 2020. november 10-én. Fotó: Nemes János / MTI)  • Vennék
  • Hírek