Kijárási korlátozás: eddig 530 esetben volt szükség rendőri beavatkozásra

2020.11.15. 14:43

Az emberek megértették, hogy a kijárási tilalom segíti a járvány elleni védekezést, a lakosság egyre nagyobb arányban betartja a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó szabályokat. Szombaton mindössze 530 esetben avatkoztak be a rendőrök a szabályok megsértése miatt – idézte az MTI, mit mondott Kiss Róbert, a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese vasárnap a közmédiának. 

147 település önkormányzata rendelt el közterületi maszkviselést, a rendőröknek szombaton 267 esetben kellett intézkedniük azokkal szemben, akik nem viseltek maszkot. Amióta kötelező a közterületen a maszkviselés, összesen 823 emberrel szemben léptek fel a rendőrök. Kiss Róbert kiemelte: a közösségi közlekedésben már sokan odafigyelnek a maszkviselésre, 67 esetben kellett intézkedniük.

Ugyanakkor megjegyezte, a szabályszegők közül hét olyan kutyasétáltató volt, aki a megengedett 500 méternél távolabbra ment, 44 ember a közterületi csoportosulás, gyülekezés szabályait sértette meg.

A rendőrök szombaton két budapesti vendéglátóhely hétnapos bezárásáról döntöttek, mert az alkalmazottak, illetve az oda érkező ételfutár megsértette a maszkviselés szabályait. Kiss Róbert aláhúzta, nem jellemző, hogy a szabályszegők vitatnák a rendőrség fellépését, ezért a rendőrök többségében figyelmeztetéssel élnek.