Amíg a rendőröket lefoglalja a kijárási tilalom, addig a TEK is vigyáz a rendre

2020.11.15. 18:34
Nem kommandósok fogják ellenőrizni a kutyasétáltatókat, hogy betartják-e az 500 métert, de ők is igazoltathatnak.

A Pesten Hallottam nevű Facebook-csoportban jelent meg egy kép arról, hogy a TEK kommandósai géppisztollyal, maroklőfegyverrel és egy rahedli sebészi maszkkal felszerelkezve posztolnak a Deák Ferenc téren. (Nem, nem szelfiznek az Instára, hanem egy helyben állnak, és őrzik a területet.)

A november 12-én 0 óra 12 perckor lőtt fotó felszántotta a közösségi médiát, és mindenki azt kérdezgette, hogy komolyan egy rendőrségi elit egység kell-e a kijárási tilalom betartásához. És a TEK hogy tudja megvédeni az állampolgárokat a koronavírustól.

Megkerestük a Terrorelhárítási Központot, mi az oka annak, hogy a bűnüldözés különleges osztagait vezényelték az utcára. A TEK elmondta, hogy a rendkívüli jogrend rendkívül leterheli a rendőrséget, ezért:

A kijárási korlátozásokkal összefüggésben a nemzetközi tapasztalatok szerint megnőhet az egyes vagyon elleni bűncselekmények száma, az erre történő gyors reagálás érdekében a TEK Budapesten és azon vidéki városokban, ahol műveleti osztályt működtet, támogatja a rendőrség feladat-végrehajtását.

A Terrorelhárítási Központ hivatásos állományú tagjai intézkedésre és fegyverviselésre jogosult rendőrök. Így akár ők is igazoltathatnak bárkit, akit gyanúsnak találnak. 

Kapcsolódó

Este 8-tól jön a szigor: kilépés csak munkáltatói igazolással, vagy a ha kutyának dolga van

Egyetlen éjszaka többször is bírságolhatnak a rendőrök. Mutatjuk, mire érdemes figyelni.