Havi egymillióért várnak tesztelőnek!

2020.11.16. 18:24

Egy magánszolgáltató email útján toborozza a védőnőket és a gyógyszerészeket koronavírus- tesztelőnek, ők akár havi nettó egymillió forintot is megkereshetnek.

Egy üzemorvos cég munkanapokon 4 ezer, munkaszüneti napokon 6 ezer forintos óradíjat ajánl a leendő munkatársaknak. A magánszolgáltató minden esetben házhoz megy, ott végzi el a tesztet – írta a Penzcentrum.hu.  

Kapcsolódó

Berobbant a járvány Magyarországon, bajban a cégek: sok teszt fals eredményt ad - Portfolio.hu

A COVID-19 vírus megjelenése óta folyamatosan bővül és fejlődik a tesztpiac, a jelenlegi helyzetben a PCR teszt-vizsgálat adja a legmegbízhatóbb eredményt, ugyanakkor nagyon nem mindegy, kit, mikor és hogyan tesztelnek, ugyanis a nem megfelelő mintavétel álnegatív eredményhez vezethet - mondta Dr. Spányik András, a Doktor24 Egészségközpont orvosigazgatója, akivel többek között arról is beszélgettünk, hogyan lenne érdemes a cégeknek tesztelni a munkavállalóikat. A szakember tapasztalata szerint a járvány megjelenése óta a vállalatok nagyobb figyelmet fordítanak a foglalkozás-egészségügyre, felértékelődtek bizonyos szolgáltatások, például a krízistelefon és online pszichológia konzultáció a dolgozók számára.

Ha valaki a fővárosban KATA-s vállalkozóként saját autóval havi 21 napot, napi 9 órában tesztel, és 4 munkaszüneti napon is dolgozik, akkor üti a markát 1 millió 62 ezer forint. Ha mindezt munkavállalóként teszi, akkor sem jár rosszul, nagyjából a felét, 556 ezer forintot keres nettóban, havonta. A cég adja a védőfelszerelést, valamint fizeti a gépkocsi-használat költségeit is.